TRÄNINGEN

Hos oss är alla med positiv inställning välkomna. Inga förkunskaper krävs, bara att man alltid gör sitt bästa. Vi tränar och tävlar tillsammans som ett lag.

Träningen är rolig och varierad, ger såväl styrka som kondition och rörlighet. Passar alla, både barn och vuxna, vi har åldersgrupper från 10 år och upp.

Muay Thai

Muay Thai (thaiboxning) är en thailändsk kampsport där man använder slag, sparkar, knän och armbågar. Kampen utövas stående och innefattar även clinch som kan liknas vid stående brottning, samt kast. Till skillnad från många andra kampsporter har thaiboxningen relativt få tekniker. I stället för att lära sig fler och fler tekniker förbättrar thaiboxarna sina grundtekniker, sin fysiska kondition och tekniska finesser. De flesta tränar på motionsnivå för den roliga och effektiva träningen, men det är även möjligt att gå match i olika klasser.

Träningskläder

Lämpliga träningskläder är shorts och t-shirt. Vi tränar barfota utan örhängen, halsband eller liknande.

Träningstrustning

Vi tränar alltid med vanliga boxhandskar. Det finns boxhandskar att låna, men enkla handskar är inte dyra och egna brukar alltid vara att föredra. Vi använder ofta benskydd för smalbenen (shinguards) under träning, även sådana finns att låna.

Lämplig utrustning att införskaffa utöver handskar, när man bestämt sig för att fortsätta, är benskydd, tandskydd och suspensoar. Fråga oss gärna för tips och råd.

Träningsgrupper

  • Juniorgruppen är från 10 till 15 års ålder, här fokuserar vi på rörelse och balans, inte kraft. I Sverige får man i denna ålder gå match iförd många skydd med semi-kontakt (ingen kraft).
  • Vuxengruppen är från 16 års ålder och uppåt; vältränade och mindre vältränade, unga och mindre unga, nybörjare och mindre nybörjare. I Sverige får man i denna ålder gå match i flera olika klasser, junior/vuxen, semi-/fullkontakt.