TRÄNINGEN

Hos oss är alla med positiv inställning välkomna. Inga förkunskaper krävs, bara att man alltid gör sitt bästa. Thaiboxning ger styrka, kondition och rörlighet. Träningen ska vara rolig och vi tränar och tävlar tillsammans som ett lag.

Muay Thai

Muay Thai (thaiboxning) är en thailändsk kampsport där man använder slag, sparkar, knän och armbågar. Kampen utövas stående och innefattar även clinch som kan liknas vid stående brottning, samt kast. Till skillnad från många andra kampsporter har thaiboxningen relativt få tekniker. I stället för att lära sig fler och fler tekniker förbättrar thaiboxarna sina grundtekniker, sin fysiska kondition och tekniska finesser. De flesta tränar på motionsnivå för den roliga och effektiva träningen, men det är även möjligt att gå match i olika klasser.

Träningskläder

Lämpliga träningskläder är shorts och t-shirt. Vi tränar barfota utan örhängen, halsband eller liknande.

Boxhandskar

Vi tränar alltid med vanliga boxhandskar, inga MMA-handskar eller liknande. Det finns boxhandskar att låna, men enkla handskar är inte dyra och egna brukar alltid vara att föredra (särskilt i covid-19 tider).

Övrig utrustning

Vi använder ofta benskydd för smalbenen (shinguards) under träning, även sådana finns att låna. Lämplig utrustning att införskaffa utöver handskar, när man bestämt sig för att fortsätta, är benskydd, tandskydd och suspensoar. Fråga oss gärna för tips och råd. Medtag alltid påfylld vattenflaska, det behövs.

Träningsgrupper

  • Barngruppen är för ålder 10-12 år. Riksidrottsförbundet kategoriserar träning till 12 års ålder som barnträning, här fokuserar vi på rörelse och balans, inte kraft. I Sverige får man gå match i så kallad Diplom-klass från 10 års ålder.
  • Juniorgruppen är för ålder 13-18 år. Kategoriserat som ungdomsidrott av Riksidrottsförbundet. I denna ålder får man gå match i flera olika juniorklasser.
  • Vuxengruppen är för ålder 19 år och uppåt; vältränade och mindre vältränade, unga och mindre unga, nybörjare och mindre nybörjare.