COVID-19

Sigtuna kommun har beslutat att från och med 2021-01-25 får maximalt 20 personer träna samtidigt i Prästängshallens kampsportshall, på grund av covid-19. Födda 2001 eller tidigare får tillsvidare ej träna i kommunens idrottshallar.

Följande regler gäller särskilt på grund av covid-19:

 • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
 • Personer över 70 år bör undvika offentliga miljöer och minska sociala kontakter och ska därför inte delta i gruppaktiviteter inomhus.
 • Om möjligt ska alla byta om hemma före och efter aktiviteter.
 • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
 • Torka av och rengör din utrustning. Kläder ska vara rena och tvättade.
 • Håll god handhygien.
 • Provträning måste föranmälas via e-post.
 • Medlemmar måste föranmäla deltagande via kallelse som skickas ut via e-post.

Särskild information från kommunen 2021-01-20:

För att minska antalet personer som vistas i anläggningarna uppmanas föräldrar och andra medföljare att inte uppehålla sig i eller på anläggningarna.

Samtliga anläggningar kommer att förses med skyltar som tydligt klargör hur många personer som kan vistas i lokalen utifrån pandemilagens begränsning.

Smittläget i regionen är fortsatt allvarligt. Ett stort ansvar vilar på besökare och arrangerande föreningar att följa myndigheternas rekommendationer och lagstiftning för att begränsa smittspridning. Fortsatt gäller stor försiktighet. Stanna hemma om du har förkylningssymtom. Res säkert, dvs begränsa ditt åkande med kollektivtrafiken. Håll avstånd till andra, var beredd att ändra dina planer om det är mycket folk där du hade tänkt gå in.

Folkhälsomyndighetens särskilda råd till allmänheten ang idrottsverksamhet 2021-02-06:

Idrotts- och fritidsaktiviteter är viktiga för folkhälsan. Du bör dock bedriva sådana aktiviteter på ett sätt som minimerar risken för smitta. För att personer födda 2001 eller tidigare ska kunna träna idrott eller ägna sig åt andra fritidsaktiviteter på ett sådant sätt bör de:

 1. hålla avstånd till varandra
 2. inte dela utrustning med varandra
 3. när det är möjligt genomföra aktiviteten utomhus
 4. undvika gemensamma omklädningsrum
 5. resa till och från aktiviteten individuellt
 6. utföra aktiviteten i mindre grupper.

Dessa råd gäller inte personer som ägnar sig åt yrkesmässig idrott eller barn och unga födda 2002 och senare.